SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ`DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

14 Temmuz, 2024

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Uludağ mesajında,15 Temmuz 2016 tarihindeki o karanlık gecede aziz milletimize ve bu topraklara yapılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihaneti olan hain darbe kalkışmasına karşı, birlik ve beraberlikle kenetlenen aziz Türk milletinin milli duygularla kendiliğinden harekete geçtiği, milli iradenin ve demokrasiye gönül veren milletin zaferi olduğunu belirtti.

Başkan Uludağ mesajında, 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıkan Türk Milletinin direnişiyle hem bir darbe girişimi, hem de bir işgal girişiminin püskürtüldüğünü vurguladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bu aziz millet, her kesimden, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, ülkesinin sahipsiz olmadığını, bütünlüğünü ve istiklalini tarihinde birçok örneklerinde olduğu gibi her zaman koruyacağını, Türkiye`nin asıl sahibinin aziz milletimiz olduğunu, vatanını böldürtmeyeceğini ve işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Uludağ, işgalcilere karşı kazanılan zaferin yanı sıra darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşların hüznünü yaşadıklarını belirttiği mesajını şu sözlerle tamamladı "Türk milleti 15 Temmuz gecesi, asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmeyeceğini kanı ve canı pahasına bir kez daha göstermiştir. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. 15 Temmuz`da Türkiye Cumhuriyeti`ne kast eden alçakların hain planına karşı koyarak milleti, vatanı, bayrağı uğruna hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit olan vatan evlatlarına Cenab-ı Allah`tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü